Over mij

MareenMijn reis van bewust worden begon met mijn studie voor fysiotherapie. In dit mooie vak heb ik 13 jaar lang gewerkt echter bleef ik op zoek naar dat waarom ik de studie had gekozen: ik wil mensen graag helpen op een natuurlijke menselijke ontspannende manier…. vanuit mijn hart. Hoe langer ik in het vak vertoefde, merkte ik, dat ik het daarin niet kon vinden.

Ik werd geroepen door de uitspraak “lichaam, geest en ziel staan met elkaar in verbinding”. Gelukkig volg ik mijn innerlijke stem steeds vaker en zo zocht ik mijn geluk in de yoga-wereld en deed een opleiding voor yoga-docente. Met een aantal jaren yoga-praktijk en veel meditatie-retraites ervoer ik de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Maar hoe zat dat nou met de ziel en bezield leven? Cranio-sacrale therapie kwam op mijn pad en ik ervoer wat het betekend om in mijn lichaam te voelen en te ervaren, dat bv. oude overtuigingen niet in mijn hoofd zaten, maar in mijn lijf. Mijn hele onderbewustzijn, niet doorvoelde emoties, situaties die een diepe in-druk op mijn hebben gemaakt…. zitten opgeslagen in mijn lichaam – via celherinnering. En om door de sensaties in mijn lichaam te voelen kunnen deze oude patronen van gedachten, overtuigingen en gedrag zich veranderen en lichamelijk klachten zoals hoofdpijn of rugklachten verminderden of zelfs verdwijnen.

Mijn lichaamsbewustzijn, mijn sensitiviteit groeit met de dag en er komt daardoor steeds meer ontspanning en ruimte in mijn lichaam en dus in mijn leven… samen gaand met vertrouwen….. controle laat los en overgave neemt steeds meer plek in… stap voor stap.

Graag wil ik je meenemen in deze ervaring, dat lichaam, geest en ziel in verbinding met elkaar staan.

Voor mij is op dit moment het recept: durven voelen. Alles….. en dat is soms best een uitdaging en soms ook even teveel. Dan vraagt het om compassie, geduld en vertrouwen dat er stap voor stap helderheid komt om in het duister van veel emotie of vragen waar nog geen antwoorden op zijn. Ze komen als je nieuwsgierig blijft, verwonderd en ontdekkend….

Dus… dat ben ik… nu….

Leuk om je te ont-moeten.

 

Opleidingen

1997-2001 Studie fysiotherapie (HAN, Arnhem/ Nijmegen)
2002 Opleiding tot oedeemtherapeute (Lymphologic, Duitsland)
2006-2008 Opleiding tot yogadocente (Yoga Vidya, Duitsland)
2009 Opleiding tot Klank-schaal-practioner (Peter Hess, Duitsland)
2012-2017 Studie cranio-sacrale therapie (Bussum)
Diverse bijscholingen, cursussen en congressen zoals: stervensbegeleiding, fysiotherapie en NDT, behandeling van heup- en knie-totaal-endoprothese, diverse handtherapeutische bijscholingen, yoga en kanker, yoga en SI-klachten, EHBO-cursussen,

2022-2023 geboorte-trauma-specialisatie bij AUM-instituut

Werkervaring als fysiotherapeute (13 jaar)

diverse praktijken voor fysiotherapie in Duitsland, Zwitserland en Nederland

St. Katharinen-hospital in Frechen bij Keulen (traumatologie, handchirurgie, orthopedie)

School voor motorische en mentaal gehandicapte kinderen in Keulen en Rösrath

UmCG Groningen (infectiologie, intensiv-care voor beademing, onkologie)

Sprituele groei

Diverse vipassana 10 daagse-retraites; workshops met diverse onderwerpen zoals female sexuality en d’amouring, talking to the alarm-system, …..